22 mei 2015

Meld u aan voor activiteiten grote vuurvlinder

De grote vuurvlinder is 100 jaar in Nederland!
Het is in 2015 honderd jaar geleden dat de grote vuurvlinder (Lycaena dispar batava) werd ontdekt in Nederland. Daarvoor was de soort niet bekend van ons land. Dit jubileumjaar wordt gevierd met verschillende activiteiten.

Op 13 juni is er een symposium 'Grote Vuurvlinder 100 jaar', dat gehouden wordt in de Weerribben. Daarnaast is er een aantal unieke vaarexcursies door het leefgebied van de grote vuurvlinder. En in bezoekerscentrum Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl is vanaf 12 juni een tentoonstelling over de grote vuurvlinder te zien.

Klik hier voor het volledige programma en het aanmeldformulier