26 januari 2017

Actueel: citroenvlinder leeft nog!

Vorige week verscheen een bericht over citroenvlinders die de winter niet hadden overleefd. De bijgaande foto toonde twee citroenvlinders in de sneeuw. Met de pootjes samengevouwen voor hun lijfje leken ze morsdood. Nieuwe foto’s van donderdag laten echter zien dat in ieder geval een van de twee nog springlevend is.

Een van de twee citroenvlinders is in een takje gekropen (foto: Karin van Boggelen)

Deze citroenvlinder heeft de afgelopen weken dus prima overleefd. Citroenvlinders zijn in de winter in winterslaap en ze kunnen dan tegen de vorst. Ook uit de struik vallen en liggen in de sneeuw blijken ze dus te kunnen hebben. We zijn benieuwd of ook het tweede exemplaar nog leeft en binnenkort naast zijn soortgenoot zal hangen in de struik. Karin van Boggelen, bij wie dit zich in de tuin afspeelt, zal het zeker in de gaten houden.