23 mei 2011

Biodiversiteitstuin in Tilburg geopend

Wethouder Marieke Moorman opent de Reitsetuin
Wethouder Marieke Moorman heeft vrijdag 20 mei bij het Corpac Huis in Tilburg een speciale biodiversiteitstuin geopend. Het bijzondere stuk groen heeft de naam Reitsetuin gekregen.

De opening van de tuin was een van de onderdelen van het Weekend van de Biodiversiteit in Tilburg, dat ruim twintig activiteiten omvat.

Voor de aanleg van de Reitsetuin werd het startsein in 2010 gegeven, het Internationale Jaar van de Biodiversiteit. De tuin kent vijf verschillende leefgebieden. Er is een dotterbloemgrasland, een poel, een vlindertuin, een stinzentuin en een Brabantse haag.

De provincie Noord-Brabant, ECNC-European Centre for Nature Conservation, de gemeente Tilburg en het Corpac Huis droegen bij aan het project. De tuin werd aangelegd door hoveniersbedrijf 'de Gebroeders Brouwers'.

Lees verder op de website van het Brabants Dagblad