30 maart 2009

Bont zandoogje in Wageningen

Nu het zonnige weer doorzet zien we onmiddelijk het resultaat. Zo zijn er van vandaag al meldingen van citroenvlinder, gehakkelde aurelia en groot koolwitje. Vanmiddag werd De Vlinderstichting opgeschrikt met de melding van een bont zandoogje, op nog geen halve kilometer van ons kantoor. En jawel hoor, iedereen stormde naar buiten om het dier te bekijken. Het is dan ook erg vroeg voor deze soort. Een prachtig vers mannetje zat te zonnen op de dovenetel. De tempreratuur was dan ook nog geen 10 graden, dus die zon was wel nodig om hem actief te krijgen. De komende dagen zullen er vast en zeker weer veel meer vlinders worden gezien, want de temperatuur lijkt flink omhoog te gaan.