19 juni 2011

Bonte beer in Groningen

De bonte beer (Callimorpha dominula) in Borgsweer. Foto: mevrouw Oosterhoff.
In Borgsweer (Gr) is op 14 juni 2011 een exemplaar van de zeer zeldzame bonte beer (Callimorpha dominula) waargenomen.

Mevrouw Oosterhoff vond deze prachtig gekleurde nachtvlinder in de tuin. De bonte beer is een zeer zeldzame soort uit de familie van de beervlinders. Alleen in Zuid-Limburg heeft deze soort enkele populaties, en verder wordt af en toe een zwervend exemplaar vanuit Duitsland of Belgie waargenomen. Deze waarneming in Borgsweer, vlakbij Delfzijl, is dus zeer bijzonder.