28 juni 2011

Bosbessnuituil (Hypena crassalis) in Zuid-Holland

Bosbessnuituil (Hypena crassalis). Foto: Karel Rijsdijk
Op maandag 27 juni werd in Rozenburg een bosbessnuituil (Hypena crassalis) waargenomen, een soort die nog niet eerder gemeld was uit het westen van Nederland.

De bosbessnuituil is een niet zo gewone soort die vooral voorkomt op de zandgronden in het midden, oosten en zuiden van het land. Op het verspreidingskaartje is te zien dat deze uil nog niet eerder is waargenomen in de drie kustprovincies. Bijzonder dus, dat Karel Rijsdijk gisteren een exemplaar aantrof in zijn lichtval in Rozenburg.