19 augustus 2015

Doe mee aan de Nationale Nachtvlindernacht

Maak kennis met de kleurrijke wereld van nachtvlinders
Wist je dat je op 11 en 12 september overal in het land nachtvlinders kan gaan kijken? Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht worden tientallen excursies georganiseerd. Maak kennis met de wereld van deze nachtelijke vliegers en kijk op www.nachtvlindernacht.nl voor een excursie bij jou in de buurt.

Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan 800! Nieuwsgierig geworden?

Ontdek waar je nachtvlinders kan kijken