15 mei 2009

Exoten tellen op biodiversiteitsdag

Doe mee!

Op 22 mei staan er over de hele wereld activiteiten gepland om extra aandacht te geven aan planten, dieren en micro-organismen en hoe we daarmee omgaan. Dit jaar wordt in het bijzonder aandacht besteed aan “exoten”.

Exoten zijn planten, dieren en micro-organismen die van nature niet in een gebied voorkomen maar er door toedoen van de mens toch zijn gekomen. Sommige daarvan kunnen problemen veroorzaken, andere kunnen juist een aanvulling zijn.

In Nederland zijn er meer dan 600 soorten exoten. Hoeveel er precies zijn weten we niet altijd. Daarom nodigen we jou uit om te helpen met het tellen van exoten en meer te leren over exoten zoals de Halsbandparkiet en de Pallas eekhoorn.