30 september 2014

Ga mee op zoek naar mijnen en rupsen

Onlangs verscheen in tijdschrift Vlinders een artikel over bladminerende vlinders. Oftewel, kleine microvlinders, die in het blad leven. Leuk om daar deze herfst bij stil te staan. Tijdens de zoektocht zullen er ook veel rupsen gevonden worden, die zich lenen voor een prachtige foto.

Ze zijn overal te vinden, het zijn erg veel soorten, Mooi weer is niet nodig (wel prettig) en er komt steeds meer aandacht voor: microlepidoptera, ofwel kleine vlinders. Komende zaterdag is er een excursie in het Urkerbos en dan kunt u alles te weten komen over deze boeiende groep. Er wordt gezocht naar rupsen, die voor een groot deel bladmineerders zijn, dus rupsen die zich in het blad van bomen, struiken of kruiden vol eten en gangen maken in het blad.

Start om 13.00 uur. Zie hier voor de exacte locatie.