16 juni 2010

Gestreepte pijlstaart in Ospel

De gestreepte pijlstaart die op 12 juni op licht werd aangetroffen in Ospel. Foto: Piet van Nieuwenhoven.
Op 12 juni 2010 werd in Ospel een bijzondere waarneming gedaan: tijdens een nachtvlinderavond werd een gestreepte pijlstaart (Hyles livornica) aangetroffen op licht.

De gestreepte pijlstaart is een zeer zeldzame trekvlinder waarvan in Nederland slechts enige tientallen waarnemingen bekend zijn. In 2002 waren er relatief veel waarnemingen, vooral op de Zeeuwse eilanden, en ook in 2003 is een exemplaar waargenomen in Zeeland. Voor meer informatie over deze soort uit de familie van de pijlstaarten, zie de soortpagina van de gestreepte pijlstaart.