7 mei 2009

Intratuin stopt verkoop distelvlinders

Na alle comotie die was ontstaan heeft Intratuin Rhoon besloten de verkoop van de geschenkdoosjes met levende distelvlinders te staken. Dat vinden we een goede zaak. Wel willen we intratuin en andere tuincentra vragen om vlinders bij hun klanten onder de aandacht te blijven brengen. Door nectarplanten aan te bieden kunnen de mensen hun tuin tot 'vlinderkroeg' maken, maar als men ook waardplanten levert, zoals sporkehout, judaspenning, rolklaver en bloeiende klimop, dan kunnen vlinders zich ook in de tuin voortplanten. Dan doe je echt iets voor de vlinders in ons land!