25 juni 2012

Karakteristieke vlinders en libellen zoeken

Het groentje is een van de karakteristieke soorten op de website.
Veel mensen gaan regelmatig op pad om vlinders en libellen te kijken. De waarnemingen worden doorgegeven aan De Vlinderstichting. Zo krijgen we een goed beeld van waar welke vlinders voorkomen.

Die gegevens worden gebruikt om de vlinders beter te beschermen. Soms zijn de meldingen al van een aantal jaar geleden en dan zijn we erg benieuwd of de soort er nog steeds voorkomt.

Nu is er een website waarop je kunt zien waar, bij jou in de buurt, tot voor kort karakteristieke soorten voorkwamen. Je kunt dan gericht in dat hok gaan zoeken of je hem te zien kunt krijgen. Zo hopen we een nog beter beeld te krijgen van het voorkomen van die soorten.

Ga naar de website