3 november 2013

Laat tijgerblauwtje

Het is al een uiterst zeldzame zwerver in ons land, maar dat het zo laat in het jaar is maakt de waarneming nog leuker. Op 31 oktober had Jo Hermans op de Brunsummerheide het geluk een tijgerblauwtje te zien en te fotograferen.

Het tijgerblauwtje op 31 oktober 2013 (foto: Jo Hermans)

Tijgerblauwtjes worden maar heel weinig gezien in ons land. Vaak komen ze mee met groente uit Afrika, maar ze kunnen waarschijnlijk ons land ook wel op eigen kracht bereiken, want ze zijn best mobiel. In Zuid-Europa komen ze algemeen voor en ze staan bekend als trekkers.