13 december 2011

Lezingen Landelijke Dag bekend

Landelijke dag 2011. Foto: Annewil van den Bergh
Als u zin hebt in interessante lezingen met mooie foto’s en een vleugje humor, als u unieke films wilt zien over vlinders en libellen of als u gewoon behoefte hebt om andere natuurliefhebbers te ontmoeten bent u van harte welkom op de Landelijke Dag van De Vlinderstichting, zaterdag 11 februari 2012. U kunt ook rondkijken bij allerlei kraampjes, met informatie, boeken, vlinderplanten en kunst. Het programma is nu bekend.

Thema: Oud en Nieuw
Het ochtenddeel staat in het teken van ‘Oud en Nieuw’. Hoe gaat het met de soorten die we hier al jaren hebben. Welke maatregelen zijn nodig om ze hier een goed toekomst te geven, maar ook gaat het over de soorten die recent pas zijn opgedoken in ons land. Er zal zelfs vooruit gekeken worden en worden voorspeld welke soorten we de komende jaren nog kunnen verwachten. De nieuwe rode lijsten van Nederlandse libellen en Vlaamse dagvlinders zullen aan de orde komen en nog veel meer.

Het programma:

• Filmische opening: vliegkunsten
  • Oude bekenden en Hollandse Nieuwe
    Hoe gaat het met de bedreigde soorten, welke nieuwe soorten zien we verschijnen en wat kunnen we de komende jaren nog verwachten?
  • Film: Veel, meer, meest
    Ervaringen met libellen op een monitoringroute langs de waterkant
  • Van bloedrood naar steenrood!
    De nieuwe Rode Lijst van Nederlandse libellen wordt gepresenteerd. Minder diep rood, maar nog steeds te lang.
  • Uitreiking Gouden Vlinder
  • Film: Nieuwe dagvlinders in Nederland
  • 'De taart is al half op, maar het glas nog half vol …'
    De nieuwe Vlaamse Rode lijst dagvlinders kent naast verliezers ook winnaars.
  • @vlinderNL: volg De Vlinderstichting
  • Sociale media, ook bij De Vlinderstichting
  • Wiekentquizzzz
    Test uw kennis van vlinders en libellen
  • Nú nog naar het buitenland
    Vlak over de grens vinden we nu nog prachtige plekken waar soorten te zien zijn die (nog) niet in Nederland voorkomen. Een korte reisspecial.

Zaterdag 11 februari 10-16 uur
De Junushoff, Plantsoen 3, Wageningen
Opgeven: meld u hier digitaal aan
Toegang: € 8,- inclusief koffie en thee.