13 november 2013

Motie groene vrijwilligers aangenomen

Het aannemen van de motie betekent dat staatssecretaris Sharon Dijksma van de Tweede Kamer de opdracht heeft gekregen om ervoor te zorgen dat de bezuinigingen op natuur en de decentralisatie van het beleid niet ten koste gaan van de coördinatie en ondersteuning van het vrijwilligerswerk in de natuur. Er zijn naar schatting 100.000 vrijwilligers werkzaam in de natuur. Ze houden zich onder andere bezig met het knotten van wilgen, het aanleggen van broeihopen voor ringslangen en het inventariseren van natuurgebieden. De afgelopen twee jaar werden deze activiteiten succesvol ondersteund door de regeling Groen en Doen.