29 september 2013

Nationale Bladmineerder Middag

Antispila treitschkiella (foto: K. van Dijken).
De Microlepidoptera Mineerder Middag (MMM) wordt vanaf dit jaar jaarlijks georganiseerd door Microlepidoptera.nl, in samenwerking met de Werkgroep Bladmineerders van Vlaamse Vereniging voor Entomologie.
Dit jaar zal de Nationale Bladmineerders Middag plaatsvinden op zaterdag 5 oktober.

De Bladmineerder Middag heeft drie hoofddoelen:
  • Ieder die weinig tot geen verstand heeft van bladmijnen kennis te laten maken met deze leefwijzen;
  • Het verzamelen van verspreidingsgegevens;
  • Opdoen van nieuwe biologische kennis, zoals welke waardplanten vooral benut worden.

Meer informatie over excursiepunten is te vinden op mineerdermiddag.microlepidoptera.nl. Ook kan hier de
allereerste zoekkaart voor bladminerende vlinders worden gedownload. Handig voor tijdens de excursie, of gaat u zelf op pad met deze kaart? Print de afbeelding in A4 of groter uit en u heeft meteen enkele soorten om op te letten!