21 september 2009

Nazomervlinderen

Nu het zomerseizoen echt op zijn eind loopt moeten we harder zoeken om vlinders te vinden. Maar wie slim zoekt kan toch nog veel vlinders vinden. Let op bloeiende herfstasters, die zijn in deze tijd van het jaar soms een echte vlindermagneet. Terwijl je in veel tuinen niks ziet, blijken ze allemaal op die paar asters te zitten. Hier een foto uit het Arboretum in Wageningen, maar zo'n tafereeltje kunt u op veel meer plekken aantreffen. Ook deze waarnemingen zijn welkom optelmee.nl , Landkaartje of waarneming.nl.