steenrode heidelibelklein koolwitje op sleedoornheideblauwtjedistelvlinder op kattenstaart
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellen in Nederland. Helpt u ook mee?

Nieuws

19 februari 2017

Ook uw tuin vol vlinders?

Dagpauwoog op de bekende vlinderstruik, maar er zijn nog zoveel andere goede nectarplanten (foto: Kars Veling)Het voorjaar klopt al voorzichtig op de deur en binnenkort gaan we weer volop aan de slag in de tuin. Veel mensen houden van een kleurige en geurige tuin en vlinders mogen daarin natuurlijk niet ontbreken. Er zijn veel goede vlinderplanten en het is niet moeilijk je tuin tot vlinderkroeg te maken. Maar is het niet nog leuker als je tuin thuis is voor vlinders? (...) Lees verder »

15 februari 2017

Bruin blauwtje verovert Nederland

Parende bruin blauwtjes (foto: Kars Veling)Bij het begin van het Landelijk Meetnet Vlinders in 1990 werd het bruin blauwtje nog ingedeeld als een ‘karakteristieke soort voor de open duinen’. Daarnaast kwam hij zeer lokaal voor op opspuitterreinen (bijvoorbeeld in de Amsterdamse havens), op een aantal dijken in het rivierengebied en plaatselijk in Zuid-Limburg. Inmiddels heeft de soort zich flink uitgebreid. (...) Lees verder »

15 februari 2017

Vazenveiling op Retail Experience levert ruim € 11.000 op.

Deze tien unieke vazen werden geveild voor het goede doel.Speciaal voor de beurs Tuinzaken Retail Experience, een vakbeurs voor tuincentra, heeft een aantal kunstenaars tien grote potten van Artstone op unieke wijze beschilderd. Tijdens het feestelijke gala voorafgaand aan de beurs zijn de potten geveild. Dat leverde het fantastische bedrag op van € 11.250,-. De opbrengst is in zijn geheel ten goede gekomen aan De Vlinderstichting. (...) Lees verder »

Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


Of abonneer je op onze RSS-feed.


| |
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen