30 januari 2013

Ook aandacht voor vlinders in derde nieuwsbrief exoten

Een van de exoten, tijgerblauwtje (foto: Kars Veling)
Zojuist is de derde nieuwsbrief exoten verschenen. De nieuwsbrief is een product van de samenwerking van de PGO’s, de KNNV, Sportvisserij Nederland, Waarneming.nl en de Gegevensautoriteit Natuur.

Met exoten worden uitheemse soorten aangeduid die Nederland niet op eigen kracht kunnen bereiken, maar door menselijk handelen (transport, infrastructuur) hier in de natuur terecht zijn gekomen of dat in de nabije toekomst dreigen te doen. Ook onder vlinders zijn er zulke exoten en in de nieuwsbrief worden een aantal daarvan wat verder besproken. Zo is er aandacht voor tijgerblauwtje en geraniumblauwtje, maar ook voor nachtvlinders, kadeni-stofuil en zwartvlekspikkelspanner.

Download hier de derde nieuwsbrief exoten.