13 maart 2012

Overzicht trekvlinders 2011

Van de gamma-uil (Autographa gamma) zijn in 2011 meer dan 6000 exemplaren gemeld.
Elk jaar worden in Nederland weer een heel aantal soorten trekvlinders waargenomen. Via dit berichtje willen we u een overzicht geven van de soorten en de aantallen die in 2011 gemeld zijn.

Eind februari kon u via het berichtje Nachtvlinders 2011: toppers en dippers lezen welke soorten het in 2011 goed deden ten opzichte van vorige jaren en welke soorten minder goed presteerden.

In aanvulling daarop volgt hierbij ook een overzicht van de trekvlinders die in 2011 in Nederland gemeld zijn. Klik hier om de Excellijst te downloaden waarin u een overzicht aantreft van de verschillende soorten (dagvlinders, macronachtvlinders en micronachtvlinders) en de aantallen per decade (elke maand is opgedeeld in drie delen van ongeveer 10 dagen) per soort.