28 november 2011

Resultaten Nationale Nachtvlindernacht 2011

De zwarte-c-uil (Xestia c-nigrum) is de winnaar van de Nationale Nachtvlindernacht 2011.
In de nacht van 2 op 3 september werd op diverse locaties in Nederland onderzoek gedaan naar nachtvlinders in het kader van de Nationale Nachtvlindernacht 2011.

Op enkele honderden locaties deden mensen mee met dit evenment, dat sinds 2005 jaarlijks wordt georganiseerd door De Vlinderstichting en de Werkgroep Vlinderfaunistiek. Met licht en smeer werden vlinders gelokt. In tegenstelling tot voorgaande jaren is niet de huismoeder de meest waargenomen vlinder, maar de zwarte-c-uil (Xestia c-nigrum).

Kijk voor een uitgebreid verslag en een link naar de lijst met alle waarnemingen op de wesite van de Nationale Nachtvlindernacht.