25 februari 2011

Rode Lijst Turkse dagvlinders nu ook in Engels

De Rode lijst van de dagvlinders in Turkije is nu ook in het Engels beschikbaar. De Turkse organisatie DKM heeft twee weken geleden deze lijst gepresenteerd en aangeboden aan de ministeries die zich in Turkije met natuur en milieu bezig houden.

In Turkije komen nog zo’n 380 soorten dagvlinders voor, een enorm groot aantal. Ook hier echter zijn er bedreigingen in de vorm van overbegrazing of juist het niet meer begrazen van terreinen en de aanleg van kleine waterkrachtcentrales, die grote invloed hebben op vliegplaatsen van soorten. Kijk voor meer informatie en om de Rode Lijst (in Engels of in Turks) te downloaden op de site van DKM.