steenrode heidelibelklein koolwitje op sleedoornheideblauwtjedistelvlinder op kattenstaart
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellen in Nederland. Helpt u ook mee?

RSS-berichtenservice

De Vlinderstichting biedt u een RSS-berichtenservice aan. U kunt de RSS-feed toevoegen door de volgende link in uw RSS-reader op te nemen:

http://www.vlinderstichting.nl/rss
 

Wat is RSS-nieuws?

Elke keer als er nieuws wordt toegevoegd op de website van De Vlinderstichting, wordt u hiervan automatisch op de hoogte gebracht. Om dit automatische bericht te kunnen ontvangen en te lezen heeft u een RSS-reader nodig. Met de RSS-reader en de RSS-feeds kunt u direct zien of er actueel nieuws op onze site is verschenen.
 

Wanneer is RSS handig?

Als u vaak op een aantal websites kijkt of er nieuws op staat kan dit best veel tijd kosten. U moet de website opzoeken, kijken of er nieuws is en vervolgens doorgaan naar de volgende website. Met RSS wordt u automatisch op de hoogte gehouden of er nieuws op de website is. U hoeft alleen de RSS-feed toe te voegen aan uw RSS-reader.
 

Wat heeft u nodig?

Allereerst een RSS-reader. Er bestaan verschillende RSS-readers. Sommige zijn gratis, voor sommige moet u betalen. Een aantal gratis RSS-readers kunt u vinden op www.rssreader.com, www.feedreader.com en www.sharpreader.net.

Nadat u het programma heeft gedownload en geïnstalleerd, kunt u een nieuwe RSS-feed toevoegen via 'File, New, New Feed'. In het venster dat vervolgens verschijnt, vult u de url van de RSS-feed in en klikt u op 'Next'. Vervolgens kunt u een naam voor de feed aangeven. Klikt u vervolgens op Finish, dan wordt de RSS-feed toegevoegd aan uw RSS-reader.

Wilt u meer weten over RSS? Kijk dan bijvoorbeeld op rss.pagina.nl.
 

| |

Laatste wijziging: 30 oktober 2009

Steun De Vlinderstichting!

Help De Vlinderstichting bij de bescherming van vlinders en libellen! Klik hier

Bruine vuurvlinder.
Bosbeekjuffer.
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen