13 juni 2011

Spectaculaire gast uit het Verre Oosten

De indiase maanvlinder (Actias selene). Foto: Th. Hofstede
Op het industriegebied in Zevenaar werd op 18 mei door Th. Hofstede een bijzondere tropische vlinder gezien: de indiase maanvlinder.

De maanvlinder of indiase maanvlinder (Actias selene) is een vlinder uit de familie van de nachtpauwogen die voorkomt van India tot in China, Rusland, Japan en Indonesiƫ. Waarschijnlijk is dit exemplaar als rups of als cocon met plantenmateriaal uit een van de genoemde gebieden meegevoerd naar Nederland. Een bijzondere ontmoeting!