26 maart 2014

Stem op Kees Beaart (en Johannes Goedaert)

Stem op Kees!
Kees Beaart – donateur van De Vlinderstichting - doet momenteel mee aan ‘Je beste vondst’, een wedstrijd voor amateurhistorici. Zijn ‘beste vondst’ is Johannes Goedaert (1617-1668), de ontdekker van de metamorfose van insecten.

In 1996 vond Beaart in Kopenhagen een boekje over Goedaert. Sinds die tijd heeft hij zich in Goedaert verdiept: hij heeft boeken van Goedaert en Middelburgse tijdgenoten verzameld en gegevens gezocht in archieven.
Kees Beijaart staat momenteel op de tweede plaats. Stemt u ook op Franse uitgave van een entomoloog - Kees Beaart zodat het baanbrekende werk van Goedaert de bijzondere aandacht en vooral ook erkenning krijgt die het verdient?

Onder de stemmers wordt een een exemplaar verloot van de Atlas de Wit, een facsimile van een bijzondere stedenatlas uit de 17e eeuw. U kunt nog stemmen tot 14 april 2014.