Kleine vos op zonnehoedGehakkelde aureliaDagpauwoogKoninginnenpage

Hoe helpt u de vlinders en libellen?

Steun ons financieel...

Of kom in actie!

Waarom is het belangrijk vlinders en libellen te beschermen?

1. Waar vlinders en libellen voorkomen, gaat het goed met de natuur.
    Wanneer het ergens slecht gaat met de natuur, bijvoorbeeld door waterverontreiniging of gebruik van gif, zijn vlinders en libellen als eerste verdwenen. Wanneer we vlinders en libellen beschermen, zorgen we er dus voor dat het goed gaat met de natuur.
  2. Als vlinders en libellen verdwijnen, heeft dat veel invloed op de Nederlandse natuur
    Vogels voeren hun jongen honderden rupsen, vleermuizen hebben een dieet wat grotendeels uit nachtvlinders bestaat en salamanders zijn dol op libellenlarven. Vlinders en libellen zijn dus een belangrijke schakel in de voedselketen.

Laatste wijziging: 15 maart 2017

De Vlinderstichting