Kleine vos op zonnehoedGehakkelde aureliaDagpauwoogKoninginnenpage

Waar komen mijn waarnemingen terecht?

Alle gegevens die worden ingevoerd gaan naar de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF).

Zodra een waarneming is ingevoerd, gaat deze in eerste instantie naar het Basisarchief. De gegevens uit het Basisarchief worden vervolgens gevalideerd. Waarnemingen van vlinders en libellen worden gevalideerd door een team van soortexperts, deels van De Vlinderstichting.
Bekijk het overzicht van de validatieteams.

Alle waarnemingen die zijn goedgekeurd komen terecht in de Uitleverdatabank. Waarnemingen die niet worden goedgekeurd blijven staan in het Basisarchief. Op beide plaatsen kunnen de onderzoekers van De Vlinderstichting de gegevens raadplegen.

Uiteraard blijven uw eigen waarnemingen voor u altijd zichtbaar via het gebruikte Invoerportaal.

Meer weten over de NDFF? Neem dan contact op met Het Natuurloket.

Laatste wijziging: 4 augustus 2011