Gehakkelde aurelia op klimopAtalanta op ijzerhardKleine vos op vlinderstruikKleine vuurvlinder op herfstaster

Nectar: voedsel voor vlinders

Een goede vlindertuin bloeit in verschillende seizoenen en biedt nectar van de lente tot de herfst. Ook goed voor bijen en andere insecten. De Vlinderstichting heeft voor u een top 10 van vlinderplanten samengesteld.

Nog meer vlinderplanten? Bekijk het complete overzicht.

Top tien vlinderplanten (op volgorde van bloeitijd)

1. Winterheide
2. Sneeuwbal
3. Judaspenning
4. Lavendel
5. Vlinderstruik
6. IJzerhard
7. Koninginnenkruid
8. Hemelsleutel
9. Herfstaster
10. Klimop

Bestel uw tuinplanten via Vivara! Bestel via deze link; dan komt een deel van uw aankoopbedrag ten goede aan vlinderbescherming.

Tip: Maak de grond onder bloeiende nectarplanten in de zomer éénmaal per week in de avond drijfnat. Dat kan door ongeveer door drie gieters water op een vierkante meter te geven. Op die manier kunnen de bloemen nectar blijven leveren, ook op droge bodem en in droge perioden.

Laatste wijziging: 27 juli 2016

Help de vlinders, steun De Vlinderstichting!

Uw tuin vlindervriendelijk?

Maak van uw tuin een vlinderparadijs met het stappenplan van De Vlinderstichting.