koninginnepagenachtpauwoogkleine vuurvlindervijfvlek-sint-jansvlinder

Vlinders kijken

Wanneer u zelf eens vlinders wilt gaan bekijken, vindt u hier alle informatie die u nodig hebt.

Goede plekken om vlinders te bekijken zijn natuurlijk vlindertuinen. Deze speciaal voor vlinders aangelegde tuinen zitten vaak vol met vlinders. Voor wie liever in de vrije natuur kijkt, hebben wij een overzicht met vlinderrijke gebieden in Nederland. Daarop kunt u zien
waar in Nederland veel vlinders voorkomen.

Ook handig kunnen verspreidingsgegevens en verwachte vliegtijden zijn. Met die informatie weet u precies waar wanneer welke vlinders vliegen in Nederland!.

Wanneer u vlinders heeft gezien, bent u altijd welkom om uw waarnemingen aan ons door te geven!

Mocht u nu een dagvlinder gezien hebben waarvan u weet in welke vlindergroep die voorkomt, maar niet welke soort het is, dan is misschien een van deze determinatiesleutels iets voor u.

Meer vlinders in uw tuin?

Dat kan! Bekijk deze pagina en lees alles over het vlindervriendelijk maken van uw tuin.

Laatste wijziging: 20 juni 2011

Nachtvlinders kijken

In onderstaand artikel vindt u tips voor het waarnemen en bestuderen van nachtvlinders.
Nachtvlinders kijken
(uit: Vlinders nov 1990; door Rob de Vos)

Kleine ijsvogelvlinder.
Zwartsprietdikkopje.