24 februari 2009

Voorlopig nog geen vlinders

Volgens de vliegtijdvoorspelling voor de dagvlinders moeten we nog weken wachten voordat de vlinders zullen verschijnen. Het koele weer houdt ze nog lekker in winterslaap.

Dagelijks worden de temperatuur en de hoeveelheid zonlicht bijgehouden en daaruit kan voorspeld worden wanneer vlinders te zien zullen zijn. De eerste vier soorten zijn de vlinderoverwinteraars, kleine vos, dagpauwoog, citroenvlinder en gehakkelde aurelia. Op een zonnige dag zou er al een enkele vlinder gezien kunnen worden, maar het zal nog wel tot half maart duren voordat de trefkans wat toeneemt. Wilt u bijhouden wanneer vlinders te verwachten zijn ga dan zelf naar de vliegtijdvoorspelling.