4 oktober 2011

Weinig nachtvlinders

In de lente was het zomer, in de zomer kwam de herfst. Met het nachtvlindermeetnet volgt Natuurpunt de toestand van de nachtvlinders of 'motten' in Vlaanderen.

De 'voorjaarsmotten' bleken dit jaar de tijd van hun leven te hebben, met ongeziene aantallen. Vanaf juli zat het aantal nachtvlinders echter continu onder het normale niveau en in september komen we zelfs niet meer aan een kwart van de aantallen uit andere jaren. De lichtvallen trekken momenteel maar even weinig nachtvlinders aan als de gemiddelde aantallen van begin november. Lees verder het Natuurbericht van 3 oktober 2011.