Nieuwsbericht

Webinar: Vergroenen? Verkleuren!

donderdag 26 september 2024

Het beheer van de openbare ruimte kent veel uitdagingen. Hoe geef je biodiversiteit een plek in tijden van woningnood en klimaatverandering? Hoe zorg je ervoor dat het beheer kwalitatief goed is, ecologisch effectief en geborgd voor de toekomst? Deze vragen staan centraal in een nieuwe serie webinars van De Vlinderstichting.

Beheer van zowel bermen als watergangen kan op een ecologische manier gedaan worden, maar daarbij ontstaan ook veel vragen. Wat houdt ecologisch dan precies in? Wat komt er kijken bij het ecologisch maaien van bermen? En hoe gaat dat in zijn werk bij watergangen?

Webinarreeks

In een aantal webinars nemen we je in vogelvlucht mee in het ecologisch beheer van bermen en watergangen. De webinars zijn kort (maximaal 45 minuten) en zullen in de lunchpauze worden aangeboden. 

Ecologisch beheer

In het eerste webinar van deze reeks gaan we in op wat ecologisch beheer in het algemeen is. Waarom is ecologisch beheer van belang? Hoe kun je daadwerkelijk ecologisch beheren? Hierin lichten we het keurmerk Kleurkeur toe. Wat kan dit keurmerk opdrachtgevers bieden? We geven ook het woord aan een aannemer over hun ervaringen met ecologisch bermbeheer en Kleurkeur in de praktijk. Aan het eind is er ruimte voor vragen.

Kleine vuurvlinder in een wegberm (Bron: Kars Veling). Kleine vuurvlinder in een wegberm (Bron: Kars Veling).
Bermen bieden grote kansen voor biodiversiteit (Bron: Kars Veling). Bermen bieden grote kansen voor biodiversiteit (Bron: Kars Veling).

Eerste webinar

Wanneer: 15 oktober, 12:00 – 12:45.
Waar: online.
Deelname is gratis, aanmelden verplicht. Na aanmelding ontvangt u een paar dagen van tevoren de link om deel te nemen.

2024 beheer Biodiversiteit ecologie EcologischBermbeheer LievekeCrombach Natuurbericht Webinar